سایپا ساینا

گالری تصاویر (0)
1402 از 0 تا 0 تومان
نوع بدنهسدان
نوع محوردیفرانسیل جلو
تعداد سرنشین5 نفر
گیربکسدستی
مصرف ترکیبی6.9 لیتر در هر 100 کیلومتر
مشخصات تولید کننده
کشور سازندهایران
شروع تولید1395
نام لاتینSaipa Saina
مشخصات کلی
نوع محوردیفرانسیل جلو
تعداد سرنشین5 نفر
گیربکسدستی
تعداد دنده5
حجم موتور۱۵۰۳ سی سی
تعداد سیلندر4
تعداد سوپاپ8
نوع موتوربنزینی
عملکرد فنی
قدرت87 اسب بخار در 5300 دور بر دقیقه
گشتاور128نیوتن متر در 4000 دور در دقیقه
حداکثر سرعت175 کیلومتر در ساعت
مصرف سوخت (ترکیبی)6.9 لیتر در هر 100 کیلومتر
شتاب (0 تا 100)12.8 ثانیه
مشخصات بدنه
نوع بدنهسدان
کلاس بدنه
نسل (کد اتاق)
طول۴۲۱۵ میلیمتر
عرض۱۶۶۳ میلیمتر
ارتفاع۱۴۸۴ میلیمتر
فاصله محور۲۴۱۵ میلیمتر
وزن1050 کیلوگرم
ابعاد و نوع لاستیک جلو185/60R14
ابعاد و نوع لاستیک عقب185/60R14
ظرفیت باک41 لیتر
تعلیق و ترمز
نیروی کمکی فرمانهیدرولیکی
ترمز ضد قفل (ABS)
توزیع نیروی ترمز (EBD)
ترمز کمکی (EBA یا BAS)
ترمز پارک برقی (EPB)
کنترل ترمزها در پیچ (ATC یا CBC)
سایر مشخصات
روشنایی
دیلایت
سنسور نور (Auto Light)
مه شکن جلو
مه شکن عقب
گردش چراغ در پیچ (AFS)
چراغ شور
ایمنی و سیستم های کمک راننده
تعداد ایربگ ها2
کروز کنترل
کروز کنترل اکتیو (هوشمند)
سنسور جلو
سنسور عقب
سنسور 360
سنسور باد چرخ ها (TPMS)
سنسور باران
سنسور تشخیص خواب آلودگی
رادار جانبی (نقطه کور)
رادار خطوط (تغییر لاین)
رادار تابلو خوان
رادار جلو هشدار دهنده
رادار جلو اکتیو (پیشگری تصادف جلو)
رادار پارک (پیشگیری تصادف عقب)
رادار عابر پیاده
اسکن جاده
کنترل پایداری (ESP)
کنترل کشش (TCS)
کنترل لغزندگی (ASR یا TRC)
کنترل سرعت در سربالایی (HAC)
کنترل سرعت در سرپایینی (DAC)
اتوهولد (AutoHold)
اتوپارک
حالت رانندگی (Drive Mode)
سایر امکانات
تجهیزات و امکانات
مالتی مدیارادیو پخش MP3 ، CD ، USB
دوربین عقب
دوربین جانبی
دوربین جلو
دوربین 360
مانیتور عقب
دید در شب (Night Vision)
سیستم ورود بدون کلید
استارت دکمه ای (Keyless)
استارت از روی ریموت
صندلی رانندهتنظیم دستی
صندلی شاگردتنظیم دستی
گرمکن صندلی
سرد کن صندلی
ماساژور صندلی
سیستم تهویهنیمه اتوماتیک
گرمکن فرمان
شیفتر دنده پشت فرمان
دکمه کنترلی فرمان
هداپ (HUD)
صندوق برقی
سانروف
سقف پاناروما
تنظیم ارتفاع
آینه جانبی با تنظیم برقی
جمع شوندگی برقی آینه
سایر امکاناتقفل مرکزی ، سیستم ضد سرقت (ایموبلایزر)

ساینا

خودرو ساینا یکی از محصولات جدید خودروسازی سایپا است. خودرویی خانوادگی و جمع‌وجور که برای جایگزینی پراید و تنوع بخشیدن به محصولات تولیدی این خودروساز وارد بازار کشور شده است. این خودرو دارای موتور 1.5 لیتری مطابق با استاندارد یورو 4 و یورو 5 است و قیمت آن نیز مناسب است.

این خودرو در دو مدل سینا اس و ساینا جی نیز تولید می‌شود که در واقع نسخه اقتصادی این سدان خانوادگی است. این بار سایپا با نظرسنجی از مشتریان و ایجاد تغییراتی در ظاهر ساینا این دو مدل را نیز برای مشتریان خود طراحی و روانه بازار کرده است.

طراحی ساینا

پلتفرم مورداستفاده در طراحی ساینا شبیه تیبا بوده و با کد X200 شناخته می‌شود. بعد از چند سال تولید تیبا، در سال 94  شرکت سایپا ساینا را نیز بر پایه این پلتفرم تولید و به بازار عرضه کرده است. هرچند این پلتفرم نیز دارای ضعف و اشکالات فراوانی است. در سال 95 نیز مدل هاچ بک ساینا با نام کوئیک به بازار عرضه شده است. خودرو ساینا به‌نوعی فیس لیفت تیبا است که کمی جذاب‌تر از تیبا بوده و با قیمتی بالاتر به فروش می‌رسد.

در طراحی ظاهر ساینا سعی شده است تا خودرو اسپرت و به‌روز شود و از طرح خسته‌کننده تیبا کمی فاصله بگیرد. چراغ‌های جلو اسپرت با گوشه‌های تیز و بدون انحنا هستند و کاسه چراغ آن قدیمی و کریستالی است. فاصله زیادی بین جلوپنجره و شیشه جلو وجود دارد که این همان نقطه‌ضعف طراحی جلوی ساینا است. وجود نوارهای مشکی و آرم درشت سایپا بر این اشکالات افزوده است. سپر ساینا نیز بزرگ و آرواره مانند طراحی شده است و همرنگ بدنه عرضه شده است. طراحی قسمت‌های جانبی بدنه نیز شباهت زیادی با تیبا داشته و نوآوری جدیدی در آن وجود ندارد. قسمت صندوق ماشین نیز به‌صورت برجسته طراحی شده است که به نظر می‌رسد از بدنه جدا شده است. طراحی سپر عقب نیز چندان چنگی به دل نمی‌زند. طراحی درب‌های جلو ساده و بدون انحنا است و روی بدنه نیز از خطوط حجم دهنده استفاده شده است. سپر عقب ساینا نسبت به تیبا زیباتر به نظر می‌رسد و منبع اگزوز زیر سپر مخفی شده است. کارشناسان طراحی معتقدند برای طراحی ساینا از تویوتا یاریس الهام گرفته است؛ البته بسیار ناشیانه و غیرحرفه‌ای.

طراحی داخلی ساینا

طراحی داخلی ساینا کاملاً ساده و مشابه خودرو تیبا است. داشبورد و قطعات آن از جنس پلاستیک سخت و یک‌دست خاکستری است. فقط دکمه فلاشر قرمزرنگ طراحی شده است. تیپ پایه ساینا مانیتور ندارد و فقط شامل ساعت و دماسنج دیجیتال است. در مدل‌های فول آپشن نمایشگر 7 اینچی به‌صورت عمودی در داشبورد نصب شده است که هماهنگی چندانی با دیگر اجزای آن ندارد. روکش‌های صندلی چرم نبوده و از نوعی روکش پارچه‌ای نرم تشکیل شده است که در پیچ‌های تند بدن راننده و سرنشینان را ثابت نگه نمی‌دارد. خروجی هوا نیز در وسط داشبورد تعبیه شده است که برای راننده و سرنشین به یک صورت تغییر حالت می‌دهد. از نظر فضای سرنشینان راحت هستند و افراد با قدبلند نیز فضای کافی از بالا و پایین دارند. فرمان ساینا هیدرولیک بوده و از جنس پلاستیک خشک ساخته شده است. البته سایز فرمان چندان متناسب با اندازه خودرو ساینا نیست.

دسته‌بندی کلیدهای سیستم صوتی و تهویه مطبوع در فضای داخلی، استفاده از کلیدگردان با قاب فلزی و دستگیره‌های خوش‌دست نسبت به پراید و تیبا از دیگر ویژگی‌های کابین ساینا است. به‌طورکلی فضای داخلی کابین برای چهار نفر مناسب بوده و صندوق آن نیز با ظرفیت 420 لیتر فضای مناسب و جاداری محسوب می‌شود.

پیشرانه و مشخصات فنی ساینا

ساینا سایپا دارای دو مدل اتوماتیک و دستی است که هر دو مدل با یک پیشرانه 1503 سی‌سی عرضه می‌شود. قدرت آن 87 اسب بخار در 5300 دور در دقیقه و گشتاور آن 128 نیوتن متر در 4 هزار دور بر دقیقه است. شاید موتور ساینا از لحاظ آماری چندان جالب نباشد اما به علت وزن کم خودرو در 12 تا 13 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر در ساعت می‌رسد. میانگین مصرف سوخت ساینا در دو مدل دستی و اتوماتیک  7 تا 8 لیتر در 100 کیلومتر است و حداکثر سرعت آن نیز 170 کیلومتر است. البته بهتر است برای ایمنی در هنگام رانندگی سرعت از 120 کیلومتر بر ساعت بیشتر نشود. استفاده از این پیشرانه نه‌چندان قوی باعث شده است دنده ساینا در مدل اتوماتیک اشکالات زیادی داشته و عملکرد مناسبی نداشته باشد.

امکانات رفاهی ساینا

از امکانات رفاهی ساینا می‌توان به رینگ اسپرت 14 اینچ، آینه برقی کناری، شیشه عقب دودی و مجهز به گرمکن و قابلیت تنظیم ارتفاع چراغ جلو اشاره کرد. در مدل فول آپشن و لوکس ساینا یک نمایشگر 7 اینچی روی داشبورد نصب شده است و قابلیت مسیریابی ماهواره‌ای، دوربین عقب، درگاهUSB   و  AUX  ،فرمان هیدرولیک، 4 عدد بلندگو، کروز کنترل، تماس تلفنی از طریق بلوتوث، استارت دکمه‌ای، کامپیوتر سفری، ورود بدون کلید و تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک به همراه خودرو عرضه می‌شوند.

بررسی ایمنی خودرو ساینا

 بسیاری از خودروهای ساخت داخل در آزمون‌های استاندارد و ایمنی خارجی شرکت نکرده و مورد سنجش قرار نگرفته‌اند. با گذشت 5 دهه از فعالیت خودروسازان داخلی نیز تاکنون هیچ مؤسسه‌ای در کشور متولی ایمنی و استاندارد خودروها نیست. ساینا از نظر ایمنی مشابه خودرو تیبا است و در حد 2 ستاره ایمنی دارد. در هنگام تصادف شدید ستون‌های اتومبیل خم شده و درب صندوق عقب نیز باز می‌شود. از تجهیزات و امکانات ایمنی ساینا می‌توان به 2 کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو، سنسور دنده عقب، ترمز ضد قفل (ABS)و ترمز کمکی اشاره کرد. در مدل فول آپشن ساینا امکاناتی مانند هشدار افت فشار لاستیک‌ها، قفل شدن اتومات درب‌ها در سرعت 10 کیلومتر بر ساعت، باز شدن اتومات درب‌ها هنگام تصادف و قلاب نگهدارنده صندلی کودک یا ایزو فیکس نیز وجود دارد.

ساینا در نسخه اتومات با گیربکس CVT عملکرد چندان خوبی نداشته و در مسیرهای سربالایی عملکرد خوبی از خود نشان نمی‌دهد. مصرف سوخت آن نیز چندان مناسب نیست. به نظر می‌رسد ساینا می‌تواند برای استفاده در مسیرهای شهری مناسب بوده و برای مسیرهای طولانی و سخت چندان گزینه مناسبی نیست. نسخه دستی ساینا نسبت به اتومات عملکرد بهتری دارد. برای مصرف‌کنندگان ساینا با کابین جادار و صندوق مناسبی که دارد نسبت به پراید مناسب‌تر است اما از نظر فنی و امکانات قابل‌مقایسه با 206 نیست.



معرفی کمپان سایپا

سایپا شرکت خودروسازی ایرانی است که مقر آن در تهران قرار دارد و در سال ۱۳۴۴ بنیان نهاده شد. نخستین خودروهای این شرکت، محصولات شریک فرانسوی آن، سیتروئن بودند و در سال ۱۳۴۷، سایپا بسیاری از مدل‌های ژیان را می‌ساخت. در سال ۱۳۵۲ با توافقی با شرکت خودروسازی فرانسوی رنو، رنو ۵ در مدل‌های ۲ و ۴ در توسط سایپا به بازار عرضه شد.

با رخ‌دادن انقلاب ۱۳۵۷، دولت ایران، شرکت سایپا را در ۱۶ تیر ۱۳۵۸ به مالکیت خود درآورد و سایپا، از آذر ۱۳۶۰ زیرنظر سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار گرفت. در سال ۱۳۷۲، یکی از پرفروش‌ترین خودروهای تاریخ ایران، پراید، برای نخستین‌بار توسط سایپا در ایران تولید شد.

در دههٔ ۱۳۸۰، سایپا پیشرفت بسیاری کرد و توانست نخستین خودروی طراحی اختصاصی خود را نیز در همین دهه بسازد. خودروی تیبا نخستین خودروی انحصاری سایپا است که در سال ۱۳۸۷ رونمایی شد. تیبا که همهٔ اجزای آن از جمله موتور، ساخت ایران است، دومین گام ایران برای ساخت خودروی ملی نامیده شد.


سایپا بود که اولین خط تولید خودروهای دوگانه سوز را در ایران راه اندازی کرد. ریو (محصولی از شرکت کیا موتورز) هم برای اولین بار توسط سایپا وارد خط تولید داخل شد.

نظرات

Captcha