سایپا کوییک
پژو 206 تا کنون در بازار ایران رقیب قدرتمند و درست و حسابی نداشته است. اما به نظر می رسد در چند سال اخیر یک رقیب هم کلاس برای این خودرو دست و پا شده است؛ کوییک یک خودرویی پرحاشیه است، گرچه اتفاق جدیدی در شرکت سایپا به حساب نمی آید اما تا حدودی توانسته است استانداردهای یک رقیب معقول را برای پژو 206 رعایت کند. خودرو کوییک از نظر فنی تفاوت زیادی با ساینا ندارد. چراغ های جلویی این ماشین عینا از خودرو قبلی سایپا یعنی ساینا برداشت شده بود. کوییک بعد ازحاشیه های فراوان در سال 97 راهی بازار فروش شد. در سال 98 و در اوج درگیری سایپا با خداحافظی شرکای خارجی اش یعنی رنو، برلیانس و کیا، نسخه جدیدتر و کامل تری از کوییک با پسوند R راهی بازار فروش شد. بر اساس اطلاعات موجود در سایت شرکت سازنده، کوییک در سه تیپ پایه SE، فول SE-A و پلاس SE-A LUX روانه بازار شده است که در بین این سه تیپ هیچ کدام از لحاظ مشخصات پیشرانه تفاوت زیادی با هم نداشته و تنها از لحاظ امکانات متفاوت هستند.
نقد کارشناسی سایپا کوییک
تیبا و ساینا روی پلتفرم X200 ساخته شده اند سایپا کوییک هم به تبع آنها از روی این پلتفرم ساخته شده است. که به نوعی پلتفرم ارتقاع یافته کیا پراید محسوب می شود. پلتفرم مشترک در این خودروها باعث شده شباهت غیر قابل انکاری با هم داشته باشند. البته به جرات می توان گفت که طراحی کوییک نسبت ساینا و تیبا زیباتر و مدرن تر است. در این خودرو سعی شده است با قرار دادن پوشش های پلاستیکی روی گلگیر، قرار دادن ریل سقفی و افزودن دفیوزر به سپرهای جلو و عقب آن را به یک هاچبک کراس تبدیل کنند. در داخل کابین کوییک، تریم دو رنگ و پلاستیک خشک و بی کیفیت این خودرو به چشم می خورد. شاید بتوان تنها تفاوت در طراحی داخلی بین ساینا و کوییک را استفاده از یک نمایشگر ۷ اینچی در بخش بالایی داشبورد کوییک دانست.
مشخصات فنی سایپا کوییک
یکی از مزیت های طلایی کوییک مصرف سوخت آن است. سایپا مصرف سوخت کوییک را 7 لیتر در هر صد کیلومتر برای پیمایش های ترکیبی اعلام کرده است که اگر باک 40 لیتری را برایش در نظر بگیریم، کاملا مشتری پسند است. این خودرو دارای پیشرانه 1.5 لیتری 87 اسب بخاری است که نیروی خود را توسط جعبه دنده 5 سرعته به چرخ های جلو منتقل می کند. البته رکورد 13 ثانیه ای این خودرو با در نظر گرفتن گشتاور 128 نیوتن متری اش معقول است. با این وجود سرعت نهایی آن 160 کیلومتر برساعت ثبت می شود.
امکانات سایپا کوییک
کوییک به امکانات و تجهیزاتی مجهز است که در این رده قیمتی روی هیچ محصولی در بازار ایران یافت نمی شود و در این زمینه کوییک بی رقیب است. از جمله آپشن های رفاهی و ایمنی کوییک می توان به کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، فرمان برقی، کروز کنترل، سنسور پارک عقب، ورود و استارت بدون کلید، سنسور فشار باد لاستیک، دی لایت، بلوتوث، کامپیوتر سفر پیشرفته، شیشه ها و آینه های برقی، سامانه ورود به خودرو بدون کلید، استارت دکمه ای، صندلی شش حالته راننده با پشتی برقی، چراغ مشایعت تا منزل و بسیاری دیگر از آپشن ها اشاره کرد. در کل آپشن های کوییک نقطه قوت این هاچبک کوچک محسوب می شوند.
ایمنی سایپا کوییک
لازم است تا هر خودرویی پیش از عرضه به بازار فروش، گواهینامه معتبر تست تصادف و ایمنی خود را ارائه نماید. در مورد کوییک تا این لحظه چنین چیزی دیده نشده است ولی ظاهر این خودرو و پلتفرم آن نشان می دهد که ایمنی آن تفاوت زیادی با پراید و سری دیگر آن یعنی تیبا و ساینا نمی کند. کوییک مجهز به دو ایربگ در جلو و یک سیستم کمکی ترمز BAS است. سایپا کوییک همانند بسیاری از خودروهای دیگر، سیستم ترمز ضد قفل ABS دارد. ترمزگیری اضطراری BA از سیستم های پیشرفته به کار رفته در این خودرو است. این سیستم در شرایط بد جاده و ترمزگیری ناگهانی و شدید، برای توقف خودرو بیشترین نیروی ترمز را اعمال می کند. کوئیک به سیستم کنترل پایداری ESC هم مجهز می باشد. سیستم «پایش فشار باد تایرها» TPMS باعث می شود، میزان باد لاستیک ها را به راننده اعلام شود.
مزایا سایپا کوییک
- فضای کافی برای سرنشینان در کلاس هاچ بک
- امکانات خوب نسبت به قیمت
- وجود نمایندگی و پشتیبانی در سراسر کشور
- مصرف سوخت پایین
- امنیت خودرو کوییک دنده ای نسبت به دیگر هم رده های خود
معایب سایپا کوییک
- وزن پایین کوییک
- اتمام زودتر از موعد صفحه کلاج
- طراحی بدنه و طراحی داخلی ضعیف
- درز صدای موتور به کابین داخلی خودرو
- استفاده از موتور قدیمی برای کوئیک دنده ای
- گیربکس ضعیف
پیشرانه ضعیف، جدی ترین گزینه از معایب سایپا کوییک
اولین گزینه از معایب سایپا کوییک، پیشرانه ضعیف و ناکارآمد این خودرو است. این مشکل باعث شده است تا کوییک در مقابل حریف قدرتمند و پرشتابی همچون پژو 206 تیپ 5 عملکرد بسیار ضعیف داشته باشد. در بخش فنی کوییک، موتور 1503 سیسی با کد M15 کار گذاشته شده است. که قبلا هم در محصولاتی همچون تیبا و ساینا نیز مورد استفاده قرار گرفته بود. موتور کوییک مانند موتورهای قدیمی همچنان از هشت سوپاپ برخوردار است. در مدل های مجهز به گیربکس دستی چالاکی این خودرو قابل قبول بوده و مشتری پسند است.
سایپا کوییک در یک نگاه
سایپا کوییک در رنج قیمتی خود از امکانات مناسبی بهره می برد که باعث می شود این خودرو برای خانواده های کوچک که در رفت و آمدهای روزانه خود به دنبال یک هاچبک شهری کوچک و پرآپشن هستند یکی از بهترین گزینه ها باشد. ابعاد کوچک، طراحی جذاب و آپشن های متنوع این خودرو، از جمله مهم ترین ویژگی های سایپا کوییک است. اما در کنار این موارد کوییک، هاچبکی کوچک و مجهز از شرکت سایپا بوده که به دلیل مشکلات عمده مونتاژی، پیشرانه ضعیف و کیفیت پایین ساخت از بازار خرید و فروش ضعیفی برخوردار است.
معرفی کمپان سایپا
سایپا شرکت خودروسازی ایرانی است که مقر آن در تهران قرار دارد و در سال ۱۳۴۴ بنیان نهاده شد. نخستین خودروهای این شرکت، محصولات شریک فرانسوی آن، سیتروئن بودند و در سال ۱۳۴۷، سایپا بسیاری از مدلهای ژیان را میساخت. در سال ۱۳۵۲ با توافقی با شرکت خودروسازی فرانسوی رنو، رنو ۵ در مدلهای ۲ و ۴ در توسط سایپا به بازار عرضه شد.
با رخدادن انقلاب ۱۳۵۷، دولت ایران، شرکت سایپا را در ۱۶ تیر ۱۳۵۸ به مالکیت خود درآورد و سایپا، از آذر ۱۳۶۰ زیرنظر سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار گرفت. در سال ۱۳۷۲، یکی از پرفروشترین خودروهای تاریخ ایران، پراید، برای نخستینبار توسط سایپا در ایران تولید شد.
در دههٔ ۱۳۸۰، سایپا پیشرفت بسیاری کرد و توانست نخستین خودروی طراحی اختصاصی خود را نیز در همین دهه بسازد. خودروی تیبا نخستین خودروی انحصاری سایپا است که در سال ۱۳۸۷ رونمایی شد. تیبا که همهٔ اجزای آن از جمله موتور، ساخت ایران است، دومین گام ایران برای ساخت خودروی ملی نامیده شد.
سایپا بود که اولین خط تولید خودروهای دوگانه سوز را در ایران راه اندازی کرد. ریو (محصولی از شرکت کیا موتورز) هم برای اولین بار توسط سایپا وارد خط تولید داخل شد.