اپتیما
کیا اپتیما 2017 برای اولین بار در نمایشگاه اتومبیل نیویورک رونمایی شد. شرکت سازنده این خودرو در سال 2017 این خودرو را با تیپ های هیبریدی نیز همراه کرده است. ماشین هایی که هم با سوخت فسیلی و هم با سوخت غیر فسیلی کار میکنند هیبریدی نامیده می شوند. این خودرو در پنج مدل LX، LX1.6T،EX ، SX و SXL عرضه می شود.
طراحی داخلی خودرو کیا اپتیما
در طراحی داخلی کیا اپتیما بیشتر روی راننده محور بودن کار شده است. از ویژگی های منحصر به فرد دیگر کیا اپتیما، راحتی بسیار و فضای آزاد برای نشستن سرنشینان است. دارای صندلی های چرمی خوش دوخت و راحت، صندلی راننده با قابلیت تنظیم در 10 جهت مختلف و دارای سیستم گرم کن و سیستم تهویه ی هوا می باشد. در جلوی خودرو یک کنسول ارتباطی قرار داده شده است. این خودرو دارای پیشرانه ی 2.4 لیتری تنفس طبیعی است.
رقبای جهانی کیا اپتیما
عمده رقبای این خودرو قدرتمند با توجه به امکانات و کلاس متوسط می توان به نیسان آلتیما، هوندا آکورد، سوبارو لگاسی، مزدا 6 و تویوتا کمری اشاره کرد.
طراحی خارجی کیا اپتیما
نمای خارجی خودروی اپتیما جوان پسند و اسپرت است. خطوط آیرو دینامیکی واضح در طراحی خارجی، جلو پنجره یک فلاپ هوای فعال بر اساس سرعت خودرو تعبیه شده است که دمای موتور و جریان هوای ورودی را بررسی می کند.
بررسی ویژگی های فنی کیا اپتیما
این خودرو دارای پیشرانه ی 2.4 لیتری تنفس طبیعی است. پیشرانه ی این خودرو 6 سیلندر، 185 اسب بخار است. شتاب این خودرو 9 ثانیه در هر صفر تا 10 کیلومتر ساعت می باشد. . قدرت بیشینه ی پیشرانه در دور موتور 6000 و بیشترین گشتاور معادل 240 نیوتن متر نیز در دور موتور 4000 دور بر دقیقه حاصل می شود. به نظر می رسد عملکرد اپتیما در شتاب نسبتا بهتر شده است. در منابع خارجی، شتاب صفر تا صد کیلومتر بر ساعت کیا اپتیما، معادل 7.5 ثانیه ذکر شده است که احتمالا به دلیل نوع بنزین مصرفی آن می باشد.
امکانات رفاهی کیا اپتیما
این خودرو با پیشرانه ی 2.4 لیتری تحت عنوان مدل EX عرضه می شود. از امکانات رفاهی می توان به سقف پانورامیک با 2 سانروف، سیستم رفع بخار اتوماتیک شیشه ی جلو، تهویه ی خودکار دوگانه، گرم کن فرمان، خروجی برق 12 ولت برای شارژر، شارژر وایرلس گوشی و تبلت، پورت USB، ترمز پارک هوشمند، تنظیم الکترونیکی صندلی های جلو، گرم کن و سردکن صندلی های جلو، چرخش اتوماتیک نور چراغ ها در هنگام حرکت در پیچ، کروز کنترل، سیستم شستشوی چراغ های جلو، سامانه ی کمکی حرکت در سربالایی، نمایشگر فشار باد تایر، روشنایی روز DRL و چراغ راهنما روی آینه های بغل و غیره اشاره کرد.
ایمنی کیا اپتیما
کیا اپتیما دارای امنیت بالای سرنشینان و مجهز به جدید ترین سیستم های ایمنی و کمکی راننده است. این خودرو در آزمون ایمنی یورو ان کپ موفق به کسب ۵ ستاره کامل در سال ۲۰۱۵ شد. در تست تصادف انجام شده روی خودرو اپتیما نشان می دهد که از جلو عملکرد خوبی دارد. کیا اپتیما در سال 2015 در بخش ایمنی افراد بزرگسال توانسته ۸۹ درصد و در بخش ایمنی خردسال، ۸۶ درصد از کل امتیاز ایمنی یک خودروی ایده آل کسب کرده است. از امکانات استفاده شده در ایمنی کیا اپتیما می توان به دوربین دید عقب، مانیتورینگ نقطه کور، هشدار از دید ترافیک متقاطع عقب، سنسور پارکینگ عقب، کمک به جلوگیری از برخورد به جلو، هشدار خروج از خط، کمک به تغییر خط، راهنما نگه داشتن خط و نظارت بر خواب آلودگی راننده و ... اشاره کرد.
امکانات پیشرفته و دیجیتالی کیا اپتیما
خودرو کیا اتیما قادر است به UVO متصل شود. این قابلیت باعث می شود تلفن هوشمند کاربران به تنظیمات اتومبیل وصل شود. پس با این ویژگی می توان قبل از سوار شدن به خودرو تنظیماتی مثل گرم و یا خنک کردن اتومبیل را از راه دور انجام داد. یکی از پر کاربردترین استفاده های UVO، ذخیره شدن مختصات محل پارک خودرو است. هر زمان که بخواهید با این قابلیت می توانید محل پارک خودروی خود را با اتصال تلفن هوشمند خود روی نقشه پیدا کنید. از دیگر سیستم های پیشرفته روی خودروی اپتیما Apple carplay می باشد. با این سیستم می توانید با استفاده از فرمان صوتی پیام ارسال کنید و یا پخش موسیقی داشته باشید.
حالت رانندگی برای کاهش مصرف سوخت، سنسور عقب، پشت سری های فعال شونده، سیستم نشان دهنده باد چرخ ها، آینه های برقی جانبی گرم کن دار، شیفتر تعویض دنده از پشت فرمان، سان روف پانوراما، کروز کنترل تطبیقی، دوربین عقب، سیستم روشن شدن خودرو بدون کلید، تهویه هوای جداگانه برای سرنشینان جلو، پوشش چرمی فرمان، آینه الکتروکرومیک به همراه Homelink و قطب نما، سنسور نور چراغ ها، نمایشگر LCD از جمله امکانات پیشرفته و دیجیتالی اپتیما است.
مقایسه کیا اپتیما با خودرو تویوتا کمری
تویوتا کمری نسل هفتم که با کد xv50 معرفی شده است. تویوتا کمری یکی از خودرو های قدرتمند هم رده ی اپتیماست. حتی می توان گفت عملکرد بهتری را نسبت به اپتیما دارد. بزرگترین و موثر ترین تغییر در مورد تویوتا کمری در طراحی داخلی آن است. شتاب 0 تا 100 کیلومتر در حدود 9 ثانیه مشابه اوپتیما است. در بخش هایی مانند سیستم صوتی کیا اپتیما مجهز تر از تویوتا است. اپتیما یک ماشین خوب است، اما کمری نسبت به آن یک ماشین بسیار عالی است و در مقایسه بین این دو نوع خودرو می توان گفت گزینه اول و بهتر محسوب می شود.
نگاه کلی به کیا اپتیما
از نظر ظاهری کیا اپتیما ماشین زیبا و جذابی می باشد. کیا یک ماشین راننده محور است. از لحاظ امکانات رفاهی و آپشن ها کیا اپتیما یک ماشین فول آپشن است. موتور کیا اپتیما دارای یک پیشرانه 4 سیلندر خطی است و 2359 سی سی حجم دارد. مصرف سوخت اپتیما بسیار مناسب است. کیا اپتیما برای انتقال قدرت از یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک استفاده می کند. نمای عقب اپتیما ۲۰۲۰، چراغ باریک و سرتاسری دارد.
معرفی کمپانی کیا
کیا موتورز شرکت خودروسازی کرهای است، که بهعنوان زیرمجموعهای از هیوندای، محسوب میشود و در سال ۲۰۱۳ با تولید ۲٫۷۵ میلیون دستگاه خودرو، دومین خودروساز کره جنوبی شناخته شد.
کیا موتورز هماکنون دارای ۸ کارخانه تولیدی است، که در کشورهای ایالات متحده آمریکا، چین، کره جنوبی، ویتنام و اسلواکی مستقر میباشند. دفتر مرکزی این شرکت در شهر سئول قرار دارد و سهام آن در بازار بورس کره دادوستد میشود. شرکت هیوندای موتور با در اختیار داشتن ۳۳٫۹۹٪ درصد از سهام کیا موتورز، بزرگترین سهامدار آن بهشمار میآید.
نخستین خودروی کیا در ایران پراید است که در دهه 70 شمسی به بازار کشورمان وارد شد از آن سال تاکنون، با اشکال اسامی مختلف، به میهمان دایمی خطوط تولید سایپا تبدیل شده است.
سایپا همچنین از سال 1393، به مونتاژ کیا سراتو نسل دوم در ایران نیز میپردازد، در کنار مونتاژ خودروهای کیا از سال 2007 توسط اطلس خودرو به ایران وارد میشوند و از همان ابتدای واردات، همواره جزو خودروهای محبوب بازار کشور هستند.