کیا سراتو
کیا سراتو از جمله محصولات شرکت سایپا است که در دو مدل دندهای و اتومات و با قدرت 1600 و 2000 سی سی وارد بازار خودرو کشور شده است. این خودرو یک خودرو پیشرفته است که نسل سوم کیا سراتو و مدل آن مربوط به سال 2013 میباشد. البته کیا سراتو تا کنون چندین نسل تولید شده است و تغییرات زیادی در طراحی و امکانات آن ایجاد شده است.
تاریخچه کیا سراتو
کیا سراتو (Kia Cerato) محصولی از شرکت کیا موتورز است که از سال 2003 تولید آن آغاز شده است. این اتومبیل در سه مدل سدان، هاچبک و کوپه تولید میشود. خودرو کیا سراتو یک خودرو نام آشنا برای بازار خودرو ایران است که تا کنون در چهار نسل تولید شده و از نسل اول تا سوم آن نیز به کشور ما وارد شده است. نسل دوم این خودرو نیز توسط شرکت سایپا مونتاژ شده و مورد استقبال مصرف کنندگان داخلی قرار گرفته است. نسل چهارم سراتو از سال 2019 وارد بازار جهانی شده است که به علت تحریمها هنوز وارد کشور ما نشده است.
کیا سراتو نسل اول
نسل اول کیا سراتو در سال 2003 وارد بازار جهانی شد و تا سال 2009 نیز تولید آن ادامه داشت. در سال 2008 این خودرو وارد کشور ما شد و به علت اعتبار زیاد این خودرو ساز کرهای مورد استقبال بازار خودرو ایران قرار گرفت. نسل اول کیا سراتو موتور چهار سیلندر با قدرت 143 اسب بخار داشت. گیربکس آن اتوماتیک و در 11 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت میرسید. حداکثر سرعت این اتومبیل 197 کیلومتر بر ساعت است. از مهمترین امکانات رفاهی و ایمنی آن میتوان به کروز کنترل، سنسور پارک دنده عقب، آینه بغل برقی با گرم کن و کیسه هوا میتوان اشاره کرد.
کیا سراتو نسل دوم
نسل دوم کیا سراتو در سال 2009 در سه مدل سدان، کوپه و هاچ بک توسط این شرکت وارد بازار خودرو شد. در سال 2010 عرضه این خودرو توسط شرکت اطلس موتور در ایران در دو مدل کوپه و سدان آغاز شد و مانند نسل اول مورد استقبال زیادی واقع شد. این امر باعث شد شرکت سایپا در سال 1393 این اتومبیل را در دو مدل آپشنال و معمولی به تولیدات خود اضافه کند.
مشخصات فنی کیا سراتو ۲۰۰۰ سایپا
شرکت سایپا کیا سراتو را در دو مدل دستی و اتومات مونتاژ و به وارد بازار خودرو کشور کرد. در مدل دستی پیشرانه با قدرت 1600 سی سی و در مدلهای اتوماتیک پیشرانه 2000 سی سی به مشتریان عرضه شد. در مدل اتوماتیک سراتو ظرفیت موتور 2 لیتری و حداکثر توان آن 156 اسب بخار در 6200 دور در دقیقه و پیشینه گشتاور آن 194 نیوتون متر است. گیربکس اتوماتیک آن دارای 6 سرعت با قابلیت تعویض دستی است. در 11 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر رسیده و مصرف سوخت آن نیز در حدود 7 .5 لیتر در 100 کیلومتر است. مدل دستی آن حداکثر 124 اسب بخار قدرت داشته و دارای جعبه دنده 5 سرعته دستی است.
طراحی داخلی و ظاهری کیا سراتو ۲۰۰۰ سایپا
طراحی ظاهری کیا سراتو بسیار زیبا و با اصالت بوده و نمایی جذاب و اسپورت دارد. این سبک از اتومبیل در بین بیشتر اقشار سنی مقبولیت دارد و جوانان و کسانی که به دنبال خودرو جذاب و اسپرت هستند کیا سراتو را انتخاب میکنند. کیا سراتو در دو مدل ساده و آپشنال در سایپا تولید میشود و تولید این نسل از سراتو در بازار جهانی متوقف شده است. در حال حاضر نسل چهارم سراتو در بازارهای جهانی عرضه شده است.
از نظر طراحی بدنه میتوان گفت سپر سراتو سایپا آپشنال و ساده طراحی ساده ای داشته و خطوط حجم دهنده ندارد. ظاهر جلویی سراتو طرحی زیبا و قابل قبول داشته اما قسمت کاپوت جلو، گلگیرها و سپر جلو طرحی ساده و قدیمی دارد. کابین داخلی سراتو نیز ساده و جذاب و راحت است. صندلیهای آن ارگونومیک و استاندارد بوده و در کل کابین کیا سراتو نمره قابل قبولی دارد. البته در مقایسه با سراتو وارداتی کیفیت سراتو سایپا افت کیفیت دارد.
امکانات رفاهی کیا سراتو سایپا
از جمله امکانات رفاهی داخل کابین میتوان به سیستم پخش MP3 و پورتهای ورودی USB،AUX و IPOD اشاره کرد که در کنار 6 خروجی صدا یک سیستم صوتی با کیفیت به شما عرضه میکند. کیا سراتو 2000 سایپا هوشمند بوده و نیاز به سوئیچ برای استارت ندارد. نور پشت نمایشگرهای داخلی به صورت خودکار کم و زیاد میشود و جلوه زیبایی دارد. یک نمایشگر کوچک روی داشبورد است که اطلاعات مسیر و سفر را به خوبی به شما نمایش میدهد. به هر حال سراتو مونتاژ سایپا نسبت به سراتو وارداتی اشکالات ذیل را دارد: تفاوت سایز رینگها در که در مدل وارداتی کاهش داشته است، کاهش کیفیت متریال سراتو مونتاژ، استفاده از ترمزهای کاسهای در عقب خودرو به جای نمونههای دیسکی در نمونه وارداتی؛ حذف سیستم کنترل پایداری (ESP)، حذف سیستم کنترل کشش (TCS)، کاهش تعداد ایربگهای داخلی در مدل مونتاژ، حذف سیستمهای گرمکن صندلیها در نمونه مونتاژ و کاهش کیفیت رنگ بدنه خودرو نسبت به مدل وارداتی از جمله مواردی است که میتوان به آن اشاره کرد.
نسل سوم کیا سراتو
نسل سوم کیا سراتو (YD) در سال 2013 وارد بازار خودرو شد و شرکت اطلس خودرو واردات آن را از سال 2014 به کشور آغاز کرد. باتوجه به قیمت مناسب و کیفیت خوب مدلهای قبل، این نسل نیز با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه شد. در سال 2016 نیز فیسلیفت نسل چهارم وارد بازار شد که تغییراتی در چراغ جلو، چراغ عقب، سپر جلو و سپر عقب آن ایجاد شده بود. این مدل به عنوان سراتو فیسلیفت شهرت داشت و در سال 2017 وارد کشور ما شد.
کیا سراتو نسل چهارم
شرکت کیا موتورز نسل چهار کیا سراتو را در سال 2018 وارد بازار خودرو کرد که ظاهری اسپرت و جوان پسند دارد. این مدل به علت تحریمها و محدود شدن حضور کیا موتورز در ایران، هنوز وارد کشور ما نشده است.
سخن آخر
کیا سراتو یک سدان خانوادگی و ایمن است که نام شرکت معتبر کیا موتورز را یدک میکشد. اغلب سراتوهای موجود در بازار ایران کیا سراتو سایپا هستند که در کشور مونتاژ شده و نسبت به نسخه وارداتی ضعفهای زیادی داشته و ظاهری قدیمی دارند. اما در عین حال با داشتن پیشرانه قدرتمند، به عنوان یک اتومبیل اتوماتیک در مقایسه با تولیدات داخلی رقیبی نداشته و میتواند انتخاب مناسب و هوشمندانه ای باشد.
معرفی کمپانی کیا
کیا موتورز شرکت خودروسازی کرهای است، که بهعنوان زیرمجموعهای از هیوندای، محسوب میشود و در سال ۲۰۱۳ با تولید ۲٫۷۵ میلیون دستگاه خودرو، دومین خودروساز کره جنوبی شناخته شد.
کیا موتورز هماکنون دارای ۸ کارخانه تولیدی است، که در کشورهای ایالات متحده آمریکا، چین، کره جنوبی، ویتنام و اسلواکی مستقر میباشند. دفتر مرکزی این شرکت در شهر سئول قرار دارد و سهام آن در بازار بورس کره دادوستد میشود. شرکت هیوندای موتور با در اختیار داشتن ۳۳٫۹۹٪ درصد از سهام کیا موتورز، بزرگترین سهامدار آن بهشمار میآید.
نخستین خودروی کیا در ایران پراید است که در دهه 70 شمسی به بازار کشورمان وارد شد از آن سال تاکنون، با اشکال اسامی مختلف، به میهمان دایمی خطوط تولید سایپا تبدیل شده است.
سایپا همچنین از سال 1393، به مونتاژ کیا سراتو نسل دوم در ایران نیز میپردازد، در کنار مونتاژ خودروهای کیا از سال 2007 توسط اطلس خودرو به ایران وارد میشوند و از همان ابتدای واردات، همواره جزو خودروهای محبوب بازار کشور هستند.