ایران خودرو پیکان

گالری تصاویر (0)
1383 از 45,000,000 تا 45,000,000 تومان
نوع بدنهسدان
نوع محوردیفرانسیل جلو
تعداد سرنشین5 نفر
گیربکسدستی
مصرف ترکیبی9.1 لیتر در هر 100 کیلومتر
مشخصات تولید کننده
کشور سازندهایران
شروع تولید
نام لاتینIran Khodro Peykan
مشخصات کلی
نوع محوردیفرانسیل جلو
تعداد سرنشین5 نفر
گیربکسدستی
تعداد دنده5
حجم موتور1598 سی سی
تعداد سیلندر4
تعداد سوپاپ8
نوع موتوربنزینی
عملکرد فنی
قدرت48 اسب بخار در 5200 دور در دقیقه
گشتاور110 نیوتن متر در 3200 دور در دقیقه
حداکثر سرعت140 کیلومتر در ساعت
مصرف سوخت (ترکیبی)9.1 لیتر در هر 100 کیلومتر
شتاب (0 تا 100)14.8 ثانیه
مشخصات بدنه
نوع بدنهسدان
کلاس بدنه
نسل (کد اتاق)
طول4345 میلیمتر
عرض1620 میلیمتر
ارتفاع1419 میلیمتر
فاصله محور 2505 میلیمتر
وزن990 کیلوگرم
ابعاد و نوع لاستیک جلو165/70R13
ابعاد و نوع لاستیک عقب165/70R13
ظرفیت باک45 لیتر
تعلیق و ترمز
نیروی کمکی فرمان
ترمز ضد قفل (ABS)
توزیع نیروی ترمز (EBD)
ترمز کمکی (EBA یا BAS)
ترمز پارک برقی (EPB)
کنترل ترمزها در پیچ (ATC یا CBC)
سایر مشخصات
روشنایی
دیلایت
سنسور نور (Auto Light)
مه شکن جلو
مه شکن عقب
گردش چراغ در پیچ (AFS)
چراغ شور
ایمنی و سیستم های کمک راننده
تعداد ایربگ ها
کروز کنترل
کروز کنترل اکتیو (هوشمند)
سنسور جلو
سنسور عقب
سنسور 360
سنسور باد چرخ ها (TPMS)
سنسور باران
سنسور تشخیص خواب آلودگی
رادار جانبی (نقطه کور)
رادار خطوط (تغییر لاین)
رادار تابلو خوان
رادار جلو هشدار دهنده
رادار جلو اکتیو (پیشگری تصادف جلو)
رادار پارک (پیشگیری تصادف عقب)
رادار عابر پیاده
اسکن جاده
کنترل پایداری (ESP)
کنترل کشش (TCS)
کنترل لغزندگی (ASR یا TRC)
کنترل سرعت در سربالایی (HAC)
کنترل سرعت در سرپایینی (DAC)
اتوهولد (AutoHold)
اتوپارک
حالت رانندگی (Drive Mode)
سایر امکانات
تجهیزات و امکانات
مالتی مدیارادیو کاست ، رادیو CD ، خروجی 4 باند
دوربین عقب
دوربین جانبی
دوربین جلو
دوربین 360
مانیتور عقب
دید در شب (Night Vision)
سیستم ورود بدون کلید
استارت دکمه ای (Keyless)
استارت از روی ریموت
صندلی راننده4 حالته با تنظیم دستی
صندلی شاگرد4 حالته با تنظیم دستی
گرمکن صندلی
سرد کن صندلی
ماساژور صندلی
سیستم تهویهدستی
گرمکن فرمان
شیفتر دنده پشت فرمان
دکمه کنترلی فرمان
هداپ (HUD)
صندوق برقی
سانروف
سقف پاناروما
تنظیم ارتفاع
آینه جانبی با تنظیم برقی
جمع شوندگی برقی آینه
سایر امکاناتقفل مرکزی ، سیستم ضد سرقت

پیکان

جالب است بدانید که اولین پیکان در سال 1346 وارد بازار ایران شد و تا مدت‌ها یکی از بهترین گزینه‌های خرید برای خانواده‌های ایرانی به شمار می‌آمد. از این خودرو به عنوان تاکسی، سواری و وانت استفاده می‌شد. در فاصله بین سال‌های 1350 و 1351 پیکان‌هایی با دنده اتومات، شیشه بالابر برقی در ایران تولید می‌شد. پیکان مدل‌های متفاوتی داشت که نام هر کدام یادآور خاطرات و نوستالژی‌های پدر و مادران ما است. پیکان دو لوکس که با حجم موتور 1600 سی‌سی تولید شده بود و پیکان جوانان که حجم موتور آن 1800 سی‌سی بود. پیکان جوانان از رقبای پراید بود و بهتر بگوییم هنوز هم هست. جالب است بدانید که پیکانی که تا سال 1370 تولید می‌شد با بدنه قوی و اسکلت‌بندی مقاوم خود امنیت بسیار زیادی را برای سرنشینان تأمین می‌کرد.

مشخصات فنی پیکان

خط تولید پیکان به نام ایران خودرو بود و با نام پیکان سواری به فروش می‌رسید. شرکت ایساکو گارانتی این محصول را برعهده دارد. موتور پیکان 4 سیلندره بود و با حداکثر قدرت 48 اسب بخار حرکت می‌کرد. حجم موتور این خودرو 1598 سی‌سی است و حداکثر گشتاور آن 110 نیوتون متر است. این خودرو که 8 سوپاپه است و جعبه دنده 4 سرعته دستی دارد. رانندگان پیکان این توانایی را دارند که با حداکثر سرعت 140 کیلومتر در ساعت رانندگی کنند و برای رسیدن به شتاب 100 حدود 15 ثانیه زمان نیاز خواهند داشت.

مصرف سوخت پیکان به صورت میانگین در هر 100 کیلومتر 9.1 لیتر بنزین است. ظرفیت باک بنزین این خودرو 45 لیتر است که مقدار مناسبی به نظر می‌رسد. پیکان 4345 میلی‌متر طول، 1620 میلی‌متر عرض و 1419 میلی‌متر ارتفاع دارد.

مقایسه پیکان با پراید

پراید و پیکان از گذشته رقبای قدری برای هم بودند اما امروز با توقف تولید پیکان، خرید پراید طرفدار بیشتری دارد. قصد داریم ببینیم آیا خرید پیکان بهتر است یا پراید؟

پراید و پیکان از نظر فنی شباهت بسیار زیادی به هم دارند و تفاوت آن‌ها بیشتر به دلیل تفاوت در ابعاد این دو است. حجم موتور پیکان با 1598 سی‌سی بیشتر از پراید است. توان موتور پیکان با پراید تنها 2 اسب بخار با هم تفاوت دارند جالب است که شتاب صفر تا 100 این دو با هم فرقی ندارد اما با پراید می‌توان تا سرعت 170 کیلومتر در ساعت رانندگی کرد و این درحالی است که با پیکان می‌توان تا سرعت 144 کیلومتر رانندگی نمود. مصرف میانگین مصرف سوخت پراید بسیار کمتر از پیکان است. پیکان با مصرف سوخت 9.1 لیتر بسیار بیشتر از پراید که تنها 3.5 لیتر مصرف سوخت دارد، بنزین مصرف می‌کند.

با توجه به کم بودن مصرف سوخت، حجم باک بنزین پراید 37 لیتر است و این گزینه در پیکان 45 لیتر است. پیکان و پراید هر دو دنده دستی دارند اما پراید دنده 5 سرعته دارد و پیکان دنده 4 سرعته برخوردار است.

کلام آخر

با اینکه خط تولید پیکان سال‌ها است که تعطیل شده است اما به واقع این ماشین هنوز هم از مدل‌های پراید بهتر هستند. در صورت تمایل به خرید مدل دسته دوم بهتر است از سلامت خودرو مطمئن شوید.



معرفی کمپانی ایرانخودرو

ایران خودرو (با نام تجاری ایکو، IKCO) شرکت خودروسازی ایرانی است که دفتر مرکزی آن در تهران قرار دارد و در مرداد ۱۳۴۱ برادران خیامی آن را بنیان نهادند. این شرکت نخست ایران ناسیونال نام داشت و نخستین گروه تولیدات آن، گونه‌ای اتوبوس بود.

در سال ۱۳۴۵، با قراردادی با شرکت روتس انگلستان، ایران ناسیونال برنامه‌ریزی تولید پیکان را انجام داد و از ۲۴ اردیبهشت ۱۳۴۶ کارخانهٔ ویژهٔ آن گشایش یافت و ساخت انبوه آن کلید خورد. از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۷ پیکان در مدل‌های کار، لوکس، جوانان، استیشن و وانت ساخته شد. انواع کامیون، اتوبوس، مینی‌بوس و آمبولانس نیز در این سال‌ها با همکاری دایملربنز در این شرکت تولید می‌شد. در سال ۱۳۵۲، شرکت هدف‌گذاری کرد که به خودکفایی برسد و محصولاتی تمام ایرانی به فروش برساند. در این راستا، چندین کارخانه و شرکت تامین‌کننده در سراسر ایران تأسیس شد. شرکت در سال ۱۳۵۶ دارای قصد جدی برای تولید جایگزین پیکان بود که با وقوع انقلاب ۱۳۵۷ و جنگ ایران و عراق، پروژه برهم زده‌شد و پس از جنگ، این شرکت با پژو فرانسه و شریک‌های خارجی برای تولید خودروهای تازه در ایران به توافق رسید.


بسیاری از کارشناسان ایرانی باور دارند که با نبود سرپرستی درست، ایران خودرو از شرکتی خودکفا به یک ابزار فروش برای شرکت‌های خارجی تبدیل شده‌است. با این وجود، این شرکت دو خودروی کاملاً اختصاصی سمند (۲۰۰۲) و دنا (۲۰۱۵) را تولید کرده‌است. سمند محصول سال ۲۰۰۲، نخستین خودروی ملی ایران نامیده شد.

نظرات

Captcha